LIFT OFF

Lift Off is een tentoonstelling gecureerd door Menno Vuister en geproduceerd door alumni van de bachelor Fine Art. Het toont werk van 22 geselecteerde alumni die afgestudeerd zijn in het jaar 2020 en 2021. Hun werk zal op vier verschillende locaties in Utrecht worden gepresenteerd van 24 juni t/m 9 juli.

De tentoonstelling Lift Off biedt een dwarsdoorsnede van artistieke perspectieven uit de eerste beroepsjaren van de HKU Fine Arts alumni 2020 en 2021 en toont het werk van 22 kunstenaars op vier locaties in de Utrechtse binnenstad. Door de rijkdom en diversiteit aan praktijken is Lift Off geen grootse tentoonstelling of retrospectief, maar bestaat het uit vier presentaties waarin de ontmoeting tussen publiek en kunstwerk centraal staat. Lift Off biedt inzicht in het werk en de praktijk van deze jonge kunstenaars en de manier waarop ze zich verhouden tot de wereld van vandaag.

Locaties en exposanten

– Centraal Museum (Utrecht Lokaal), Agnietenstraat 1
Kiana Girigorie, Zwaantje Kurpershoek, Monika Nowak, Jacob Schwartz, Noah van Wijk

– AG, Minrebroederstraat 16
Emma van Amerongen, Atilla Buonsenso, Indigo Deijmann, Boukje Kemper, Krijn Kroes, Kyra Nijskens, Monika Nowak, Marloes Roeper

– IMPAKT, Lange Nieuwstraat 4
Megan Auður, Maya Berkhof, Hannah Meijer, Monika Nowak, Bas Oussoren, Elise van Staveren

– Het Refectiehuis, Nieuwegracht 205
Eugenie Boon, Antonino de Caro, Travis Geertruida, Luke McCowan, Jochem Mestriner, Monika Nowak

Een performance van Monika Nowak is te zien op alle locaties in de tentoonstelling.